Pana cand “divortul ne va desparti”

   Fiecare dintre noi s-a proiectat la un moment dat in viitor. Ne- am imaginat cum vine printul pe cal alb si ne salveaza sau cum o gasim pe Ileana Cosanzeana. Dar lucrurile nu stau de multe ori asa. Pe masura ce trece timpul, ramanem uneori dezamgaiti si frustati de ce ni se intampla, rezultatul fiind  cu mult sub asteptarile noastre.  Influentati de anumite credinte sociale sau parentale , idei insuflate si preluate de la ceilalti , ne croim un scenariu al vietii care de multe ori ne saboteaza si nu ne permite  sa traim o viata a libertatii si a implinirii adevarate.

  De cate ori nu am auzit “ eu vroiam sa dansez” dar parintii au considerat ca este mai bine  sa aleg alt drum,   mi- am ales aceasta meserie de architect influentat de familie, parintii mi- au spus ca este mai banoasa sau m- am casatorit  crezand  ca este bine sa ma “asez” la casa mea , sa- mi fac o familie, sa fiu si eu in “randul lumii”, de parca ar exista o reteta unica a fericirii. Ei bine, nu exista, ce te defineste pe tine ,nu ma defineste si  pe mine.

 Suntem unici si diferiti ,fiecare in felul nostru, iar fericirea poate lua forme diferite  in functie de fiecare individ. Cred ca despre asta este vorba in viata, sa te descoperi , sa afli cine esti cu adevarat , ce anume iti place si ce nu , partile tolerante si mai putin tolerante si sa iti croiesti singur(singura) propriul  drum.

 Tu esti cel (cea) care detine toate raspunsurile, este  important  sa te asculti , sa- ti dai voie sa fii cu tine sau cum imi place mie sa spun “Sa fii la carma vietii tale”, fara sa-i  lasi pe ceilati sa  hotarasca pentru  tine; ce meserie sa alegi , cand sa te casatoresti sau cu cine.

Doar dupa ce ai parcurs o serie de etape in cadrul  dezvoltarii tale personale  si  te cunosti indeajuns de bine, iti poti permite sa faci alegeri constiente pe care ti le poti asuma.

 Multi oameni  confunda adesea  nevoile cu dorintele. Nevoile  este important sa ti le satisfaci singur , sa nu- l impovarezi pe celalalt , el nu este responsabil de fericirea sau nefericirea ta. Nu sunt de acord cu jumatatile , a imi gasi “jumatatea”, noi suntem deja intregi si paradoxal, atunci cand ne simtim bine in compania noastra, stim ca suntem pregatiti si pentru a avea o relatie functionala, sanatoasa ; cand darium din prea plinul nostru  si nu avem asteptari din partea celuilalt de a ne umple golul interior.(relatia  de atasament).

Este minunat sa traiesti in armonie cu partenerul de cuplu, fara compromisuri si constrangeri care nasc la randul lor  alte compromisuri. Nimeni nu ne- a spus ca atunci cand te casatoresti nu este defapt pentru toata viata ,ca  oamenii se pot schimba, evolueaza diferit ,  nu sunt obiecte sa ramana neschimbati.

De aceea si consecintele nu sunt nici pe departe placute , iar cand facem alegeri asezati pe scaunul din dreapta, ne asteptam si la repercursiuni  pe masura.

  Am intalnit adesea  cazuri  in care oamenii s-au casatorit prea devreme, au intrat in acest rand al “ lumii” cu toate ingredientele necesare : casa , rate la banca , copil , sadit un copac eventual, ca apoi sa se simta incoltiti  in niste” inchisori”, din care nu indraznesc sa iasa pentru  ca “trebuie” sa creasca copiii mari  sau nu- si doresc ca “ altul “ sa ocupe ocupe locul in casa la care a platit niste rate atat in bani cat si cu ani din viata. De aici si  apar stari de neliniste, tristete , furie reprimata si se plang de cat este de grea viata si cum nu au avut noroc.

  1. G. Jung a spus foarte bine , “pana nu iti transformi inconstientul in constient o sa dai vina pe soarta” Va recomand sa va ascultati acel radar interior (eul real) care va calauzeste , trebuie doar sa va dati voie sa- l auziti si sa nu- l ignorati. Sa speram la cat mai bine dar sa fim si pregatiti pentru orice atunci cand ne aflam intr- o relatie de cuplu.

  Asadar , pana cand  divortul ne va  desparti!

Ce iti doresti acum , este posibil sa nu iti mai doresti si peste 5 sau 10 ani iar partenereul sau partenera de viata, asa cum spune si numele, este  intr- un parteneriat. O relatie intre doi oameni cu propriile ganduri si sentimente. Si nu uitati , ne -am nascut pe lume singuri si  plecam singuri , menirea noastra este  sa fim fericiti iar viata este o lupta decat daca tu alegi sa fie asa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *