Izabel Georghiou

Numele meu este Izabel Georghiou și sunt psiholog psihoterapeut integrative, atestat conform normelor în vigoare ale colegiului Psihologilor din România. Asta după ce în drumul meu am parcurs o serie de trepte:

• Licențiată în Psihologie în cadrul Facultății de Psihologie Titu Maiorescu
• Master în tehnici de comunicare și influență psihosocială Titu Maiorescu
• Peste 900 de ore de formare în Psihoterapie integrativă, recunoscute de Asociația Română de Psihoterapie Integrativă și de Asociația Europeană de Psihoterapie Integrativă
• Workshop în cadrul taberei rezidențiale cu temă “Metode și tehnici specifice terapiilor corporale utilizate în psihoterapia integrativa”
• Workshop în cadrul taberei rezidențiale în Normandia, Franța, cu tema “Integrarea eului “
• Psihoterapeut cu drept de liberă practică acordat de Colegiul Psihologilor din România
• Fost voluntar în cadrul Napocensis Medical Center
• Membru al Asociației Române de Psihoterapie Integrativă și al Asociației Europene de Psihoterapie Integrativă

Om si viziune:

Viață este presărată adesea cu obstacole, probleme ce intervin la un moment dat. Am învățat că este plină de neprevăzut și este importantă atitudinea noastră față de aceste “oprelisti” și nu problemă în sine. Sunt un om care a vrut mereu mai mult de la el și a căutat să se cunoască, sunt pasionată de dezvoltare personală și autocunoaștere. Consider că este foarte important să ne cunoaștem pe noi înșine, să putem evolua. “Sa devenim ceea ce suntem” este motto- ul meu în viață, Schimbarea este posibilă şi are loc holistic atunci când o persoană devine cine şi ce este şi nu când încearcă să devină ce nu este. Paradoxal, schimbarea are loc nu prin constrângere, ci dacă o persoană alocă timp şi efort de a deveni ea însăşi.

Am învățat să trăiesc în „aici” și „acum” să fiu prezentă și să văd „ce mai fac eu”. Am conștientizat că sunt un om norocos că mi-am ales această profesie care mi –a oferit claritatea de a mă privi cu adevărat, să îmi regăsesc resursele interioare și să pot cocreea relații cu alți oameni în călătoria lor spre ei. Am învățat că viață este un dar unic, că merităm să ne bucurăm de el pe deplin, într –un mod liber, frumos și conștient și, că și în psihoterapie că și în viață nu există eșec, ci doar trepte de dezvoltare, scopuri neîmplinite încă; că atunci când ieșim din zonă de confort se întâmplă lucruri mărețe, evoluăm și avem datoria să ne bucurăm de această călătorie numită viață. Sunt conștientă de corpul meu, de ce se întampla cu el în situatii de stres sau de calm şi ca uimitor, chiar şi el are propria lui „memorie” şi să îi acord atenţia cuvenită pentru că are multe de ”spus”.

Pe scurt, mă consider o persoană creativă, deschisă și optimistă. În relația psihoterapeutică pun accent pe o relație autentică și îmi place să înțeleg omul în toată complexitatea lui cu cele trei dimensiuni minte, corp și suflet.